Psykologi och andlighet i Danmark

Den danska motsvarigheten till vårt Psykologförbund, Dansk Psykolog Forening, fick tidigare i år en underavdelning för psykologer med ett andligt intresse:

“Netværk for spirituelt orienterede psykologer er rettet mod psykologer, der er medlem af Dansk Psykolog Forening og som samtidig har en spirituel rettethed i deres virke. Netværkets formål er at afsøge rummet mellem det psykologfaglige og spirituelle, med henblik på af finde de faglige bindeled, der giver mening.”

På fredag utkommer en bok, skriven av ett gäng danska psykologer:

“Bogens forfattere er alle praktiserende psykologer med ståsted i forskellige teoretiske udgangspunkter, men fælles for alle er, at de har personlig erfaring med spirituelle tilgange i deres psykoterapeutiske arbejde. De deler alle den erfaring, at spiritualitet som en dynamisk og meningsbærende kraft har betydning for menneskers dybeste eksistentielle væren og dermed også for menneskers helbredelse og mentale sundhed.”

Undrar varför något sådant, både att det skulle kunna bildas ett dylikt nätverk inom vårt förbund, eller att svenska psykologer gav ut en liknande bok, känns nära nog otänkbart. Måste vara något med folksjälarna som är olikt ändå?

https://gad.dk/spiritualitet-og-psykologi